Tüm Haberler

Haberler bizde…

Başkentte gecekondu eylemi

”Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında yıkımı yapılacak bazı gecekonduların sahipleri, yıkım kararını protesto etti.

İlker 3. Cadde’de toplanan grup adına konuşan Tarık Çalışkan, projenin esaslarının, hak sahiplerine ve mahalle halkına bilgi verilmeden tek yanlı olarak değiştirildiğini öne sürdü. Ankara Büyükşehir Belediyesinin hukuk dışı yollarla ve asılsız vaatlerle mahalle halkını kandırdığını iddia eden Çalışkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Tapulu veya tapu tahsis belgeli konut sahiplerinden, proje sonrası konut sahibi olabilmeleri için 400 metrekare toprak ya da 30 bin YTL para talep ediliyor. Eğer 400 metrekare toprağın yoksa eksik kısım için metrekare başına 450 YTL ayrıca para isteniyor. Tapusuz konut sahiplerine ise 16 bin YTL karşılığı Doğu Kent’te arsa öneriliyor. Ancak bu arsa üzerine belediyenin belirlediği projeye uygun dubleks villa yapılmasını şart koşuyor. Mahallemiz yoksul insanların yaşadığı bir yer. Çoğumuz yoksulluk hatta açlık sınırında yaşıyoruz.
Bir çoğumuzun düzenli bir işi ve sosyal güvencesi yok. Dubleks villa yapma olanağımız olsa bu şartlarda yaşar mıyız?” Davul-zurna eşliğinde halay çekerek yıkım kararını protesto eden gecekondu sahipleri, kendilerine makul şartlarda yaşanabilir bir konut verilinceye kadar eylemlerine devam edeceklerini söylediler.

Ağustos 16, 2008 - Posted by | İçanadolu | , , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum bırakın