Tüm Haberler

Haberler bizde…

Türkiye turizmde rotasını değiştiriyor

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, 2007 yılında turizmde ağırlığı Güney Amerika ülkelerine vereceklerini söyledi. Koç, ‘Çünkü orada da kalkınan Brezilya ve Arjantin gibi dev ülkeler var. Onların ülkemize gönderdikleri yıllık turist sayısı 10 bini bile bulmuyor. Ama bütün dünyaya açılmamız gerekiyor’ dedi.

Antalya’nın Kemer İlçesi’ne bağlı Beldibi Beldesi’nde düzenlenen 10’uncu Türk Devlet ve Toplulukları Dosluk, Kardeşlik ve İşbirliği Kurultayı’nda DHA’nın sorularını yanıtlayan Bakan Koç, turizme yönelik ilginç açıklamalar yaptı. ‘Master Plan’ diye adlandırılan 2023 yılı stratejik planının 15- 20 güne kadar Yüksek Planlama Kurulu’ndan geçeceğini anlatan Koç, ‘Hemen onun ardından da kasım veya aralık ayı sonlarına doğru, Kültür Envanteri’ni çıkarmaya çalışacağız. Böylece sağlam, bağlayıcı ve ufkumuzu açan programlarımız olmuş olacak’ diye konuştu.

YENİ MÜŞAVİRLİKLER

Bakan Koç, kültür ve tanıtım müşavirliklerinde bazı eksiklikler bulunduğunu ve bunu gidermeye çalıştıklarını da vurgulayarak, ‘Teklifi Bakanlar Kurulu’na gönderdim. Yakında Maliye Bakanlığı’ndan da çıkacak. Ondan sonra, Pakistan, Hindistan, Yunanistan, Bulgaristan, Güney Afrika ve Suudi Arabistan’da Kültür ve Turizm Müşavirlikleri açıyoruz. Şimdiye kadar bunlar yoktu. Büyük bir eksiklik. Böylece bu bölgelere de ağırlığımızı vereceğiz’ dedi.

ROTA GÜNEY AMERİKA

Bakan Atilla Koç, şunları söyledi:

‘2007’de biraz daha araştırma yaparak tam neticeye varmak istiyorum, ama 2007’de ağırlığımızı Güney Amerika’ya vereceğiz. Çünkü orada da kalkınan Brezilya ve Arjantin gibi dev ülkeler var. Onların ülkemize gönderdikleri yıllık turist sayısı 10 bini bile bulmuyor. Ama bütün dünyaya açılmamız gerekiyor. Onun ötesinde, Türkiye’de de termal turizminden kongre turizmine kadar yeni çalışmalar içerisindeyiz. Karadeniz Bölgesi’nde de yayla turizmi üzerine çalışmalarımız devam ediyor. Yani Türkiye’nin her tarafında bir yenileme arzusu içerisindeyiz. Ancak, bunlar dünden bugüne değişecek konular değil. 2007 yılında tekrar bir ivme kazanmamız bu gibi hizmetlerin de hızını artıracaktır.’

Ağustos 8, 2008 - Posted by | Gezi | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum bırakın